ELS Överlast

Information om ELS överlastskydd.
ELS, som står för Elevator Load System, är ett unikt överlastskydd framtaget av Wennergrens Hiss AB.

ELS-systemens unika konstruktion är skyddad av patent- och registreringsverket och säljs endast av Wennergrens Hiss själva samt några få återförsäljare runt om i världen.

ELS-systemen tillverkas av MEAB med extremt hög precision och med högsta möjliga kvalitetskontroll.

ELS är ett överlastskydd som är enkelt att installera och använda och som dessutom har många användningsområden.


ELS användningsområden:
Överlastskyddet ELS från Wennergrens Hiss har många användningsområden tack vare sitt flexibla system och sin stora möjlighet till kalibrering efter olika omständigheter och miljöer.

De vanligaste användningsområdena är alla typer av hissar, men ELS överlastskydd används också med fördel till kranar och traverser.

ELS överlastskydd används dessutom ofta inom "off shore"-industrin på oljeplattformar och båtar där den appliceras på kranar och hissar.

ELS överlastskydd är helt enkelt idealisk överallt där du behöver någon form av avkänning av tryck. Den är lätt att installera och har flexibel montering med flera olika anslutningsmöjligheter.


Teknisk beskrivning av ELS överlastskydd:
Med ELS får du en överlastmätare som är enkel att installera och använda De flesta typer av hissar, även hydraulhissar (kräver tryckgivare), kan anslutas till ELS. Modellerna passar också på de flesta typer av kranar och traverser.

Modellen ELS-5000 har tre reläutgångar och en analog utgång. Reläutgångarna används t.ex. för att indikera tom hisskorg, full hisskorg eller överlastad hisskorg. Larmnivåerna ställer man enkelt in med hjälp av visarinstrumentet vid installationen.

Den analoga utgången kan enkelt anslutas till extern display eller PLC-system. ELS-5000 är testad och uppfyller EMC-kraven EN 50 081-1 och EN 50 082-2.

Den mindre modellen ELS-500 är lämpad för mindre hissar såsom kedje- och skruvhissar men fungerar också bra på hydraulhissar (kräver tryckgivare).

ELS-500 har en reläutgång och en analog utgång. Reläutgången används t.ex. för att indikera överlastad hiss. Den analoga utgången kan enkelt anslutas till extern display eller PLC-system.

ELS-500 är testad och uppfyller EMC-kraven EN 50 081-1 och EN 50-082-2.